Vesna Imbronjev

 

Мастер струковна медицинска сестра Весна Имброњев

 

Датум и место рођења: 25.03.1961, Рума

Адреса:   Асоцијација за унапређење здравља. др Ивана Рибара бр.3, 21000 Нови Сад

мобилни:(064) 2616328

e-mail: unapredjenjezdravlja@yahoo.com

 e-mail: vesna.imbronjev@gmail.com

www.unapredjenjezdravlja.co.rs

e-mail: valor.vojvodjanskaasocijacija@gmail.com

Завршила сам Високу здравствену школу струковних студија

Специјализацију Јавног здравља на Високој здравственој школи струковних студија 2013.г. са темом„Пушење социомедицински проблем“.

Одбранила сам мастер рад са темом „Промоција здравља и улога медицинске сестре у раду на превенцији рака тестиса“ на ИЦЕПС факултету 2020 г.

2015-2018.г. предавач, ужа научна област Медицинске науке  на Фармацеутском факултету, Нови Сад, Универзитета Привредна академија у Новом Саду на Основним струковним студијама здравствене неге, радне терапије и социјалне геронтологије.

2017 – данас координатор здравствене неге и предавач, ужа научна област Медицинске науке на ИЦЕПС факултету,Београд на Основним струковним студијама здравствене неге,физиотерапије, радиологије и социјалне геронтологије.

 • 1984-1994: медицинска сестра – инструментарка на абдоминалној и гинеколошкој оперативној онкологији, Институт за онкологију Војводине, Сремска Каменица

Ту се сусрећем са проблемима особа оболелих од рака, нарочито тешкоће које имају жене које су оперисале дојку.

 • Од 2005.г као координатор промоције здравља у Центру за превентивне здравствене услуге Дома здравља „Нови Сад“,водим Саветовалиште за одвикавање од пушења и обраћам посебно пажњу на рад на превенцији малигних болести а нарочито на превенцију рака дојке и превенцију рака тестиса.

Од 2008 године почињем са пројектом „Додир за миран сан“  Управе за здравство Града Новог Сада и ДЗ “Нови Сад“ где сам до данас едуковала правилној техници за самопреглед дојки 17.659 жена на торзо симулатору. Циљ ми је да научим здраве жене да раде правилну технику самопрегледа дојки, да упознају своје дојке и да отклоним страх од одазивања на скрининг за рак дојке.

Преко 1000 младих спортиста сам едуковала правилној техници за самопреглед тестиса.

 • 2013. године оснивам Асоцијацију за унапређење здравља где радим на подршци женама оперисаним од рака дојке, унапређивању квалитета њиховог живота. „Буђење даме“ је препознатљиво у локалној заједници,посебно у сеоској средини, где са искуственим причама жена лечених од рака дојке подижем ниво свести наших жена о факторима ризика који утичу на рак дојке охрабрујем да се прегледају и самопрегледају.
 • „Цвет на дар“ је активност којом сваке године обележавамо Национални дан борбе против рака дојки на Институту за онкологију Војводине,где наше чланице деле нарцисе, разговарају и храбре хоспитализоване жене.
 • Сарађујем са Институтом за онкологију и кроз радионице које правимо хоспитализованим женама оболелим од рака дојке.
 • Развијам емпатију код студената кроз волонтерски рад кроз разне активности, манифестације, промоције здравља, подршке оболелим женама.
 • Трудим се да развијем код њих модел да не раде посао медицинске сестре већ да га живе.
 • Аутор сам са др Светланом Рајак Приручника“Основи здравствене неге“ за студенте Основних струковних студија здравствене неге, радне терапије и радиологије.2016.г.
 • “СРЖ“ – приручник савети за живот са раком, Фондација Траг, УСАИД, Друштво за борбу против рака Сомбор, 2015/2016. (аутор једног прилога о штетности пушења)
 • Активно сам учествовала на више Конгреса и Симпозијума у земљи и иностранству.
 • Реализатор сам више Пројеката са Управом за здравство Града Новог Сада, Покрајинским секретаријатом за здравство и Министарством здравља Србије.
 • Акредитован предавач сам Здравственог савета Министарства здравља Србије на више курсева и тестова за КМЕ.

2019.г. У организацији АВОН компаније и Фонд Б92 под покровитељством Републичког Министарства здравља уручено ми је признање за допринос у раду на превенцији рака дојке и то је прво признање које добија медицинска сестра за обучених око 17659 жене правилној техници за самопреглед дојки.

2019.г. добијам признање за хумани допринос на залагању за здравље грађана Србије у категорији медицинских сестара од помоћнице министра здравља Р Србије др Весне Књегинић.

2019.г. проглашена сам за нај Блиц жену за 2019 годину.

ЧЛАНСТВО:

 • Савез здравствених радника Војводине
 • „Асоцијација за унапређење здравља” Нови Сад је од 2013.г. чланица НАЛОР-а (Националне Асоцијације оболелих од рака).
 • Члан РСК Министарства здравља Србије за онколошке пацијенте од 2016.г.
 • Комисија за унапређење квалитета рада медицинских сестара и здравствених техничара на територији АП Војводине, председница од 2017.г.
 • Војвођанска асоцијација лечених од рака „Валор“, председница од 2020.г