U velikoj sali Skupštine AP Vojvodine u subotu 19. maja održana je redovna godišnja sednica Skupštine Saveza društava Vojvodine za borbu protiv raka. Na sednici su bili prisutni predstavnici opštinskih društava za borbu protiv raka kao i počasni članovi Saveza prof. dr Petar Drača i prof. dr Vukadin Leovac. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijama za predhodnu godinu, predlog izmena i dopuna Statuta Saveza i Plan i program rada za narednu godinu. Predsednik Upravnog odbora Saveza prof. dr Mladen Prvulović se zahvalio prisutnima na odzivu i istakao ključne aspekte u budućem radu Saveza kao i probleme u ostvarivanju aktivnosti i ciljeva sa kojima se suočava Savez. Nasta Janković je ispred radnog tela za izmene i dopune Statuta predstavila novine u Statutu kako bi se olakšao rad Saveza, a i prilagodio savremenim načinima vođenja i uskladio sa Zakonom o udruženjima. Dr Đerđi Šarić i Milica Marinković su ispred Društva za borbu protiv raka Sombor predstavile aktivnosti i projekte koje uspešno realizuju već godinama kao i one koji su u planu u bliskoj budućnosti.

Nakon sednice Skupštine održana je svečana dodela nagrada i pohvala učesnicima likovno literarnog Konkursa “Mladi u borbi protiv opaki bolesti” kao i njihovim mentorima. Dr Dejan Jovanović se obratio prisutnima i obrazložio povezanost ovakvog projekta za mlade, borbe protiv raka i zaštite životne sredine. Pored naglaska na značaju očuvanja zdravlja istakao je posebno štetno delovanje duvanskog dima po ljudski organizam. Gost na svečanosti ove godine je bio naš poznati književnik Dragutin Beg. On je ispričao nekoliko šaljivih anegdota i pohvalio decu koja su uložila trud i izrazila svoje viđenje ove tematike i predstavila svoje stavove kroz likovne i literarne radove.

Po završetku programa upriličen je mali koktel u klubu poslanika gde se nastavilo sa razmenom utisaka i iskustava u neformalnoj i prijateljskoj atmosferi.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali i uveličali ove događaje, a posebnu zahvalnost dugujemo gospođi Moniki Protić koja nam je bila domaćin u Skupštini AP Vojvodine.

Više fotografija možete pogledati na sledećim linkovima:

httpss://www.facebook.com/pg/Savez-dru%C5%A1tava-Vojvodine-za-borbu-protiv-raka-395456457257128/photos/?tab=album&album_id=1273938996075532;

httpss://www.facebook.com/pg/Savez-dru%C5%A1tava-Vojvodine-za-borbu-protiv-raka-395456457257128/photos/?tab=album&album_id=1274016272734471