Savez društava Vojvodine za borbu protiv raka prisustvovao je „Drugoj regionalnoj konferenciji zdravstva“ održanoj 26-27 februara 2014. godine u hotelu Metropol Palas, u Beogradu,a predstavnici Saveza tom prilikom bili su predsednik prof. Dušan Radulović i Sonja Radulović, prevodilac-stručni saradnik.Cilj konferencije bio je kreiranje platforme za razgovor i razmenu iskustava iz različitih zemalja Balkana i budućih partnerstava i poslovnih prilika,a organizatori konferencije bili su Balkan Medical Travel i AG Medical Travel uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Turske i ambasade Republike Turske u Beogradu.

 

1964942 286421311509663 788396021 n

 

Na ovoj konferenciji učestvovao je i predsednik Saveza, prof. Dušan Radulović, koji je tim povodom izlagao na temu: “Aktivnost i uloga Saveza društava Vojvodine za borbu protiv raka na planu prevencije karcinoma različitih lokacija, borbe protiv pušenja i zaštite životne sredine sa osvrtom na značaj zdravstvenog turizma“.

 

1743600 286412601510534 1563456046 n Akkan Suver i Minet Music Akkan Suver predsednik Marmara fondacije i organizator Evroazijskog samita Dr. Ozgun Ozmen predstavnik Avarasya Bolnice

Minet MusicCEO i organizator Minet Music Akkan SuverMehmet Kemal Bozay i Paolo Giordano Predsednik Guven bolnice Predstavnik LIV bolnice

  

Konferencija je, kroz niz izlaganja učesnika, obuhvatila sva glavna pitanja vezana za zdravstvo u Srbiji i dala predloge za unapređenje zdravstvenog turizma, gde su predstavnici najprestižnijih bolnica iz Turske prezentovali najsavremenije aparate lečenja u dijagnostici kao i prednosti lečenja ovim metodama. Eminentni eksperti i profesionalci iz oblasti zdravstvenog, velnes i spa turizma su na „Drugoj regionalnoj konferenciji zdravstva“ još jednom podsetili da živimo u deceniji velnesa i koliko je tehnologija napredovala pokazali su nam stručnjaci iz bolnica „Adžibadem” , „Liv“,“Anadolu“ „Guven“ , „Hisar“ i dr.

 Na konferenciji upoznali smo se sa najsavremenijim aparatom za lečenje tumora glave i vrata, gama nožem, jednom od najrazvijenijih tehnika za lečenje bolesti koje pogađaju mozak, a zbog rezultata koji se postižu posle samo jednog tretmana, prihvaćen je kao zlatni standard radio-hirurgije. Zatim, sajber nož sa nekoliko hiljada laserskih snopova za razliku od gama noža koji ih ima oko 200 i zbog toga tretman njime traje dva-tri sata i robotskom hirurgijom „Da Vinči” kod koje hirurg koristi kompjutersku konzolu i kontroliše robotske ruke pri operaciji.

Savez se rado odazvao pozivu Balkan Medical Travel-a kako zbog navedenih učesnika, tako i samog motiva i cilja održavanja ove konferencije, s obzirom da je osnovna delatnost Saveza promocija zdravlja.

Bitno je shvatiti da razvoj zdravstvenog turizma pospešuje ekonomski rast država, omogućava brži i efikasniji proces lečenja, kvalitetnije zdravstvene usluge i lekarski kadar, kao i bolje zdravlje GRAĐANA.

 

Predsednik Saveza:

Prof. Dušan Radulović